• 1
  • 2
  • 3

Çelik sektörü kapsamında sac ve kutu profil gibi yapı malzemeleri başta olmak üzere tüm ürün kategorilerinde en yenilikçi ürünleri bir araya getirdik..

Demir Sepeti , Köşebent, Lama, Kare, Yuvarlak, NPI, NPU ve IPE demir çelik ürünlerinin tedariğini sağlarken, müşteri memnuniyetini önceleyen, demir çelik sektöründe süreklilik, zamanında teslimat garantisiyle çalışmaktadır.

Demir Sepeti, sektörel müşteri taleplerine göre profil ürün tedariği sağlarken, depolarındaki yüksek stoklardaki ürün çeşitliliği ve sunduğu fiyat avantajlarıyla tercih edilen firma kimliğini korumaktadır.

Çelik Boru Tedariğinde, teknolojinin hızlı gelişimiyle, çelik boru üreten firmalarında tesislerinde kaliteli ürün için yeni nesil makine parkurlarıyla yatırımlarına hız kazandıran firmaları tercih ediyoruz.

Demir çelik

ÇELİK, bir Demir (Fe), Karbon (C) alışımıdır. C’dan başka fraklı oranlarda alışım elementleri ve empürite elementler bulunur.

Çeliğe farklı özellikler veren elementlerinin kimyasal bileşeni ve çeliğin iç yapısıdır. Çeliğe çeşitli oranlarda alaşım elementleri eklenebilir ve çeşitli işlemlerle (iyileştirme, normalleştirme vb.) iç yapı kontrol edilerek farklı özelliklerde çelik elde edilir.
Manganez (Mn), Fosfor (P), Kükürt (S) ve Silisyum (Si) üretim sırasında hammaddeden kaynaklanan ve çeliğin içinde belirli oranlarda bulunan elementlerdir.

Diğer elementler (Cr, Ni vb.) çelik yapıya gerekli miktarda demir alaşımı şeklinde ilave edilir. Çelik, demir cevheri veya hurdadan geri dönüştürülerek iki şekilde üretilir. Erimiş çelik üretildikten sonra, döküm yoluyla külçe haline getirilir veya sürekli döküm yönetimi ile kütük veya blum haline getirilir.

Kimyasallar bileşim ve iç yapı olarak uygun olan çelikler haddeleme, presleme gibi yöntemlerle soğuk olarak da şekillendirilebilir.

Çelikler, yapıların kadar ısıtıldıklarında şekillenme özelliğine kavuşur. (Haddeleme, Presleme, Dövme)

Çeliklerin büyük çoğunluğu ısıl işlemlere karşı duyarlıdır. Kimyasal bileşimin yanı sıra uygulanan ısıl işlemler sonucunda istenilen sertlik, mekanik ve fiziksel özellik, elektriksel özellik, korozyona ve yüksek sıcaklığa dayanım özelliklerine tam olarak kavuşturulabilir.

Talaş kaldırıcı tezgahlarda işlenerek istenilen şekil ve yüzey düzgünlüğüne getirilebilir.

Kimyasal bileşim olarak uygun olan çelikler kaynak işlemi ile birleştirilir.

Çeliklerin büyük bir bölümü çeşitli yöntemlerle metal ile kaplanmaya, emaye yapılmaya, boyanmaya ve plastik maddeler ile kaplanmaya elverişlidir.