Baskılı Saclar
Baskılı sac, değişik alternatifler ile önümüze çıkan ve eş zamanda fazlaca farklı alanlarda kullanılan bir malzemedir. Demir ve çelik sektörünün en kıymetli, en yaygın kullanılan parçalarından biridir. Baskılı saclar, bir sürü işlemden geçirildikten sonra nihai olarak sac şeklini alır ve baskıların eklenmesi ile hazır hale gelir. Bunun sonunda kullanım alanına göre seçilecek baskılar ile verimli bir kullanım süreci söz konusu olacaktır. Sayısız avantaj beraberinde gelir, hem kullanışlılık hem de görsellik sunan baskılı saclar, uzun ömürlü olması ile de harika bir seçimdir.
Buna bağlı olarak hem yurt içi hem de yurt dışı pazarda çokça tercih edildiğini görmekteyiz. Biraz da teknik bilgilerden söz edecek olursak, baskılı saclar 0,50 mm ile 2,00 mm arasında kalınlıklara sahip olmaktadır. Boyları ise 4000 mm’ye kadar çıkabiliyor. Bu durumda ise ebatlar konusunda oldukça esnek bir hareket alanı ortaya çıkıyor. Normal şartlarda standart ölçülere bağlı kalınarak üretim yapılıyor olsa da, müşteri talebine bağlı olarak değişik ölçülendirmeler yapılabilir ve isteğe göre üretim mümkündür.
Baskılı Sac Kullanım Alanları
çeşitli yerlerde kullanılır, Özellikle taban yüzeyinde kullanılan baskılı saclar, kaymayan yüzeyleri mümkün kılar. pürüzsüz ve kaygan nitelikli olduğu için taban yüzeyinde kullanım için çok uygun değildir. Ancak baskılı saclar, dokulu oluşu ile kaymayı önler ve daha güvenli yüzeyleri mümkün kılar. Özellikle açık alanlarda, ıslanma ve nemlenmeye maruz kalan her yüzeyde baskılı saclar kullanılabilir. yangın merdivenleri, yürüyüş yolları, kamyon ve tır kasaları, kaymaya müsait rampalar, çeşitli makineler ve gemi yüzeyleri ile deniz kenarında yer alan tesisler ilk akla gelenler olacaktır. Bununla birlikte, dekorasyon amaçlı olarak binaların dış cephesinde ya da yer kaplamalarında tercih edilebilirler.