1050 SEA Çelik

1050 SEA Çelik

1050 SEA çeliği, bildiğimiz çeliğin kalitesini ifade etmek için 1050 Sae çeliği, imalat çeliği veya karbon çeliği gibi isimler kullanmakta olup, çeşitli alanlarda kullanılabilecek dayanıklı ve güçlü bir malzeme olduğunu belirtmektedir. Kullanışlı, kaliteli ve sağlam. Kalıcıdır. Her üretim aşamasının sonunda üretilen malzemeler yüksek mukavemetleri ile çeşitli alanlarda kullanılmaktadır.

Yüksek karbon içeriği, 1050 SAE çeliğinin özelliklerini sağlar. Karbon içeriği arttıkça çeliğin sertleşebilirliği artar, bu da daha dayanıklı bir malzeme olduğu anlamına gelir. Aynı zamanda karbon içeriğindeki artış, çeliğin tokluğu üzerinde ters orantılı bir etkiye sahiptir. Başka bir deyişle, çeliğin tokluğunu azaltır. Bu durumda çok başarılı bir çelik ortaya çıktı. 1050 SAE kalitesi ile çeliğimiz sayısız alanda uzun yıllar kullanılacaktır.

1050 SAE Çelik Kullanım Alanları

Araçların çeşitli noktalarında 1050 SAE kalite sınıfına sahip çeliklerin kullanıldığını görüyoruz. Bununla birlikte yedek parça üretiminde de çokça tercih ediliyor. Yani otomotiv sektörü en çok kullanıldığı alanlardan biri olabilir. Bunu takip eden ise makineler ve makine aparatları oluyor.